بوتاکس یا فیلر ، انتخاب شما ؟؟

بوتاکس یا فیلر ، انتخاب شما ؟؟

بوتاکس و فیلر ظاهرا یکسان به نظر می‌رسند، اما در واقع کاملا با هم متفاوت‌اند. گاهی به سختی می‌توان مرز مشخصی میان بوتاکس و فیلر پیدا کرد، بنابراین اگر تازه قصد دارید یک شیوه‌ی تزریقی برای جوانسازی پوست خود پیدا کنید احتمالا گیج خواهید شد، چون نمی‌دانید کدام برای‌تان بهترین نتیجه را دارد و مناسب‌تر است.

 

بوتاکس

بوتاکس چیست و چگونه عمل می‌کند؟

بوتاکس، کوتاه شده‌ی عبارت سم بوتولینوم است که به گروهی از مولکول‌های تولید شده توسط باکتری‌های کلستریدیوم بوتولینوم گفته می‌شود. به این ماده سم گفته می‌شود، زیرا در مقادیر بسیار زیاد در بدن می‌تواند مانند یک نوروتوکسین عمل کند و جلوی عملکرد برخی از عصب‌ها را بگیرد. در پزشکی، سم بوتولینوم، فرآوری شده و مقادیر بسیار کمی از آن قابل تزریق به نواحی از بدن است که می‌خواهیم فعالیت‌های عصب‌های خاصی را محدود کنیم، مثلا عضلات کوچک اطراف چشم‌ها یا در مثانه برای درمان مثلانه بیش فعال.

در زمینه‌ی پزشکی و زیبایی، بوتاکس را می‌توان به عضلات کوچک صورت که به حالات چهره مرتبط اند تزریق کرد تا از تنش این عضلات و پوست روی آن‌ها کم شود و خطوط ناشی از افزایش سن کاهش بیابند و از ظاهر چین و چروک‌های پوست کم شود. همچنین می‌توان از بوتاکس برای ریلکس کردن عضلاتی که صورت را پایین می‌کشند استفاده کرد، مثلا عضلات گردن. همچنین با کمک بوتاکس می‌تواند فعالیت غدد تعریق را کنترل کرد و تعریق زیاد را درمان نمود. میگرن هم با بوتاکس به خوبی قابل کنترل و درمان است. در این مورد بوتاکس به چند نقطه در پوست سر تزریق می‌شود. تاثیرات بوتاکس بسته به فرد می‌تواند ۳ تا ۹ ماه ماندگار باشد.

بوتاکس برای کدام قسمت‌های صورت مناسب‌تر است؟

تزریق بوتاکس در نواحی حالات و احساسات چهره بهترین نتیجه را خواهد داشت. مثلا خط اخم، افتادگی ابروها، پنجه کلاغی (چروک‌های گوشه بیرونی چشم‌ها) و خط یازده (۱۱) میان ابروها. به طور کلی بوتاکس برای خطوط و عضلاتی از چهره که انقباضات دارند مناسب‌ترین گزینه است.

آیا بوتاکس عوارض جانبی دارد؟

عوارض جانبی بوتاکس نادر است، اما با هر تزریق به پوست، احتمال کبودی و حساس شدن به لمس در ناحیه‌ی تزریق وجود دارد. سر درد هم گاهی می‌تواند در اولین روز بعد از تزریق بوتاکس از عوارض جانبی این شیوه باشد. عوارض جانبی بسیار نادر بوتاکس شامل علائمی شبیه آنفلوآنزا و مشکل در بلع می‌شوند.

چه کسانی می‌توانند یا نمی‌توانند از بوتاکس استفاده کنند؟

بوتاکس به طور کلی شیوه‌ای بسیار کم عارضه برای جوانسازی پوست و درمان عوارض است. اما خانم‌های باردار نباید از بوتاکس استفاده کنند، زیرا ممکن است منجر به ضعف عضلات صورت و سایر عوارض نورولوژیکی شود. به طور کلی افراد در دهه‌ی ۲۰ زندگی خود نیز نباید بوتاکس تزریق کنند.

بوتاکس یا فیلر، کدام‌یک برای شما مناسب‌تر است؟

فیلر‌ها

فیلر‌ها چه هستند و چگونه عمل می‌کنند؟

فیلر‌ها پوستی گروهی از محصولات پزشکی قابل تزریق هستند که برای افزودن حجم به بافت‌های بدن طراحی و تولید شده‌اند. فیلر‌ها انواع بسیار متفاوتی دارند مانند فیلر‌ها هیالورونیک اسید (معمول‌ترین نوع فیلر)، فیلر‌های تحریک کننده‌ی کلاژن (مثلا اسکولپترا) و فیلر‌ها موقتی (مانند سیلیکون). تزریق چربی نیز نوعی از فیلر محسوب می‌شود.

به طور کلی، فیلر‌ها را می‌توان به نواحی از پوست بدن که حجم خود را از دست داده‌اند تزریق و پوست را جوانسازی و تقویت کرد. فیلر‌های متفاوتی برای تزریق به نواحی مختلف بدن وجود دارد و تکنولوژی آن نیز روز به روز در حال پیشرفت است. نتیجه‌ی حاصل از تزریق فیلر می‌تواند تا ۱۸ ماه ماندگار باشد، اما به مرور زمان از بین می‌رود.

بوتاکس یا فیلر، کدام‌یک برای شما مناسب‌تر است؟

کاربرد تزریق فیلرها چیست؟

فیلرها 4 کاربرد اساسی دارند که به قرار زیر می‌باشد:

  1. فیلرها با خاصیت پرکنندگی که دارند؛ می‌توانند به خوبی چین و چروک ها و خطوط چهره را پر کرده و پوشش دهند. خطوط اخم، خنده و خطوط افقی پیشانی با تزریق فیلر به خوبی کاور شده و از بین می‌روند.
  2. همچنین از این مواد برای هم سطح نمودن اسکارهای آتروفیک یا فرو رفته نیز در کنار روشهایی مانند سابسیژن می‌توان بهره برد.
  3. یکی از کاربردهای اساسی تزریق فیلر، به قرینه سازی اعضای صورت مربوط می‌شود. در بسیاری از افراد گونه ها، شقیقه یا لبها به دلایل گوناگون قرینه نیستند. تزریق فیلر می‌تواند با قرینه سازی اجزای صورت، یکی از اصول زیبایی که همان حفظ تعادل و قرینگی است را برقرار سازد.
  4. بیشترین کاربرد تزریق فیلر برای افرادی است که می‌خواهند در یک قسمت از صورت یا بدن خود حجم بیشتر و فرم بهتری را تجربه کنند. این کاهش حجم یا از ابتدا و به صورت ژنتیکی وجود داشته است یا به مرور زمان در اثر افزایش سن، کاهش وزن، سبک زندگی و ... ایجاد گردیده. در هر صورت تزریق فیلر برای این موارد می‌تواند با بهترین نتایج همراه باشد.

فیلرها به چه مناطقی تزریق می‌شوند؟

فیلرها در بدن به نقاطی مانند سینه، باسن و پشت دستها برای جوانسازی دست تزریق می‌گردند. و نقاطی در صورت که با تزریق فیلر جوانسازی می‌گردد و با افزایش حجم همراه می‌شود عبارتند از:

آیا تزریق فیلرها دائمی است؟
فیلرها بر اساس میزان ماندگاری به 3 دسته زیر تقسم بندی می‌شوند:

فیلرهای دائمی

همان طور که از اسم این فیلرها پیداست، این مواد قابل تجزیه به وسیله بدن نبوده و به طور دائم در بافت باقی می‌ماند. یکی از انواع این ژل‌ها خانواده پلی‌اکریل‌آمید است. یکی از انواع این ژل‌ها خانواده پلی‌اکریل‌آمید است. تزریق چربی هم به عنوان یک فیلر طبیعی، اگر به خوبی تزریق گردد و پزشک مهارت لازم را در انجام این عمل داشته باشد؛ می‌تواند تا سالها باقی مانده و بدون عوارض همراه فرد باشد.

فیلرهای نیمه دائمی

این فیلرها شامل چند خانواده هستند از جمله کلسیم هیدروکسیل آپاتیت، پلی کپرولاکتون، پلی ال لاکتیک اسید و… که بین ۲ تا ۴ سال ماندگاری دارند. تزریق این فیلرها نکات و ملاحظات خاص خود را دارد، بنابراین باید توسط پزشک مجرب و آشنا به این شرایط تزریق شوند.

فیلرهای موقتی

فیلرهای موقت نیز انواع مختلفی دارند. یکی از انواع آنها، فیلرهایی بر پایه هیالورونیک اسید است که یکی از پرکاربردترین و کم عارضه‌ترین انواع فیلر می‌باشد. این فیلرها علاوه بر نقش پرکنندگی و جبران حجم از دست رفته بافت، سنتز کلاژن را هم تحریک می‌کنند و به این وسیله به پوست قوام بیشتری می‌بخشند.

پست های مرتبط
جراحی فیبروم رحم     
جراحی فیبروم رحم

فیبروم رحم شایع ترین تومور خوش خیم در خانم هاست. آمارهای جهانی میزان این تومور را از 25 تا 60 % گزارش داده اند. در ایران آمار دقیقی از فیبروم در خانم ها گزارش نشده اما اینطور که برآورد می شود حدود 40% خانم ها فیبروم دارند.

محدودیت‌های کرونایی     
محدودیت‌های کرونایی

معاون بهداشت وزارت بهداشت و سخنگوی ستاد ملی کرونا با بیان اینکه فعلا از وضعیت قرمز خارج نخواهیم شد، گفت: حدود ۲۱ هزار نفر هم افرادی بودند که مثبت بودند و سفر رفتند و نقض قرنطینه کردند.

علیرضا رییسی، گفت: ما در اوج پیک سوم یعنی در قله پیک قبلی، ۲۳ هزار بستری داشتیم، اما در حال حاضر که هنوز به قله پیک چهارم نرسیده‌ایم، ۴۳ هزار بستری داریم. پیش‌بینی ما این است که این میزان به حدود ۶۰ هزار بستری می‌رسد.